Drøm og Realiser
Hjem > Nettsider > Satiriske noveller

 

 

 
 

 

svaner 2.jpg

Satiriske Noveller eller hvordan bli forfatter

er en fornøyelig minibok som er til glede, humor og inspirasjon og som ikke minst gir et innblikk en ung gutts inntreden og utvikling i en verden fullt av muligheter og drømmer

Vi har et lite restopplag. Du  får den for kr 125 inkl. frakt . Send in bestilling til gstoe@online.no

Satiriske Noveller eller hvordan bli forfatter

                         

 Denne bok er tilegnet de lesende og som eksempel til:

 

De som har lyst, men ikke tør

( Mest skrivekløe)

De som tør, men dummer seg ut

( Eksponerings ekshibisjonister)

 

Men mest til de som humrende kjenner seg igjen i livets viderverdigheter, eller i dypeste alvor kjenner igjen diktets stemme som sitt eget

Tanken begynner som noen forsiktige små snøflak fra en kald skyfull himmel og som til sammen og tilslutt danner et hvitt teppe av uskyld eller hva det nå er som varmer sjelen.

( Gjemmer du noe bort?)

Den er således dedikert til alle i den menneskelige jungel

 

Jeg Bourbon har framlagt dette mesterverk for noen selvbestaltede litterater som syntes det er noe ekvilibriologiskisk møkk. ( Læren om balanseforstyrrelser)

 

Kanskje det likevel er til glede for den gemene hop

 

(Dette ble mye metafor – slå opp i fremmedordboka- det gjorde jeg)

 

Bokomtale

Boken Satiriske Noveller – eller hvordan bli forfatter er et lite bidrag til å få fram smil og latter i en ellers så ”kompakt” verden

 Det handler om underfundigheter i et arbeiderstrøk i Oslo der selv en skapsprenger har yrkesstolthet, eller
 Om postmann Pats egen lille verden, jakten på mat og en siklende olding

Det handler om skoletiden, - noen glimt av mobbing og vold og noen skolekameraters endelikt.

 Det handler humoristisk om biler fra deres barndom, fartsoverskridelser, bøter og fredsdommeren og politi
 Det handler mye om flyging, drøm, knall og fall og det å se jordens krumming

Det handler om golfens bisarre verden

Det handler ikke minst om FRUEN og den altoppslukende kjærligheten og ”genseren til Johansen”
Det handler i en stor del om diktsamlingen, nedtegnet gjennom et liv med humor og alvor og med et tankekors på de fleste faser i livet.
Det handler om en guttedrøms tro på å smi mens jernet er varmt og å strekke seg mot himmelen
Det handler spøkefullt om gjennomslag som forfatter, eller i motsatt fall ”bli trist som faen”

Men det handler aller mest om håpet og troen på at leserne finner glede og i gjenkjennelse i korte glimt som krydder på tilværelsen


Med beven og hilsen

Fruens bønn 

 

 Do - sering

 

At det går strålende her er bare naturlig

 

I og med at det ikke vokser blomster på gulvet -

er gjødsling heller ikke nødvendig

 

Ergo:

            Sett ikke slangen             på full spredning ! 
 

Noen småklipp 

Det er morgen, jeg sitter i sengen oppstyltet av puter, etter en fornøyelig bacalao aften hos noen venner igår aftes. Jeg fordøyer inntrykkene. Det var et gjestepar der også, en svigermor, en dame som en 75 årig Liz Taylor, og om noen kan si at en høne kakler mer eller mindre intelligent enn henne på veien etter et frø skulle jeg ta vedkommende i øyesyn. Det var til og med umulig å skjønne et ord av hva som ble sagt i et balder og en foss av uforståelige ord. Vi trodde hun var fra Iran eller Irak eller noe sånt, så viste det seg at hun var fra en øy utenfor Bergen!

 

 

Men dog - Hun var morsom og hun må ha mistet noen frø for hun sådde noen hos meg. Jeg ville bli forfatter!

Jeg sitter her og funderer på forfatternavn, Johan Johansen, Ole Olsen, Petter Pettersen, høres ikke bra ut. Alle de fine og gjeve som P.G.Wodehouse, Mark Twain, Berhard Shaw eller Ernest Hemingway er forlengst tatt. Jeg tenker! Voila- jeg har det Jeg må ha et fint pseudonym. Hemingway likte en stiv drink, kanskje en High Ball, Bourbon med Ginger Ale----nå har jeg det

 

En novelle av Bourbon Voila ---det lyder flott

Nå når jeg har besluttet med for å bli forfatter er det en nytelse å forsøke å se meg sittende på Karl Johan og signere mine bøker under beundrende blikk fra publikum, med et intelligent uttrykk i ansiktet og et flott hvitt skjerf rundt halsen - under skjorten. Skal jeg ligne ladykilleren Errol Flynn eller den tenksomme Spencer Tracy? Fruen sier at med min korte hals ser jeg mer ut som en bever eller noe mindre maskulint som et marsvin enn en arrogant struts, selv om jeg virker sånn. Sett et hvitt skjerf på en av dem og besku dem på avstand får du det rette inntrykk.

Jeg forkaster skjerfet, men mitt intelligente ansiktsuttrykk gjør sikkert nytten. Det er ganger man ikke behøver «nogo attåt»

Nei- nå vil jeg begynne på mitt forfattergjennombrudd. Hva skal jeg skrive om?

Jeg står opp - må tenke - går hvileløst resten av morgenen fram og tilbake i stua. Det er pokkers så vanskelig!

Hjernecellene rasler ikke engang - det er som å se ned i en dyp brønn. Dybden gjenspeiler ikke noe av dybden i min intelligens, det er bare et tomt svart hull.

Kanskje skulle jeg begynne fra barndommen i et arbeiderstrøk, ærlig og ordentlig. Selv skurkene var ærlige - de hadde yrkesstolthet!

  

 Vi hadde  en beryktet skapsprenger i nabolaget. Han bodde i Aftenpostenbrakkene som ble bygd under første verdenskrig.  En dag var det begått innbrudd hos Jørgensen. Det ryktes at han var mannen. Da går Juljussen og ringer på døren til Jørgensen og sier han hadde hørt han var beskyldt for å ha gjort dette innbruddet. Men, sa han, så dårlig fagarbeid som det var ville han ikke ha på seg, det var ikke han.

 

Hva med de oppe i bakken- de i annen etasje hvor mora sto i vinduet og vinket til gutta sine når brødkjøreren var inne hos Pedersens efterfølger med brød - da så de sitt snitt til å knabbe noen - eller den gangen de spendte fra hesten hans, tok den opp den bratte trappa opp til annen etasje der de bodde i en trang leilighet. Der tok de den inn på det lille kjøkkenet foran den bitte lille stua. Det ble litt trangt, de prøvde å snu`n å få`n ut. Da satte`n raua på den varme vedkomfyren og hesten « løp ut»--- det ble et svare strev!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstboks
Slik ser en tekstboks ut. Den setter du inn fra verktøylinjen i editoren, ved å klikke på ikonet